Stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima i dodjela potpora gospodarskim subjektima koji izvode naukovanje

Stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima i dodjela potpora gospodarskim subjektima koji izvode naukovanje

Na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja objavljena je informacija o daljnjem postupku stipendiranja učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima i dodjeli potpora gospodarskim subjektima koji provode naukovanje.

Kako su sredstva iz Operativnog programa temeljem kojih je resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo financiranje navedenih aktivnosti u prethodnom programskom razdoblju iskorištena, a operativni programi za razdoblje 2021. – 2027. još nisu odobreni od strane Europske komisije, nažalost, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nije u mogućnosti raspisati nove natječaje za dodjelu stipendija i bespovratnih potpora gospodarskim subjektima. No s obzirom na to da navedeno programsko razdoblje uključuje i 2021. godinu, ako će biti moguće raspisati natječaje za navedene aktivnosti, izgledno je da će biti moguće i retrogradno financiranje nastalih troškova.

Sve daljnje relevantne informacije vezane za provedbu ovih aktivnosti biti će objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Više možete pročitati na mrežnoj stranici: https://mingor.gov.hr/vijesti/stipendiranje-ucenika-u-deficitarnim-obrtnickim-zanimanjima-i-dodjela-potpora-gospodarskim-subjektima-koji-izvode-naukovanje/8516 .