SLOVENSKO – HRVATSKI POSLOVNI SUSRET U CELJU

SLOVENSKO – HRVATSKI POSLOVNI SUSRET U CELJU

Na nedavno održanom poslovnom Slovensko-Hrvatskom susretu gospodarstvenika u Celju, sudjelovali su i predstavnici Obrtničke komore Varaždinske županije, predsjednik Mario Milak i član Upravnog odbora Josip Tržec, ujedno i potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba .

Susret SLO-CRO business meeting održava se u sklopu projekta Celje International, koji objedinjava Gradsku općinu Celje, Regionalnu gospodarsku komoru, Razvojnu agenciju Savinjske regije, Obrtničke komore i tvrtke Celjski sajam i Kovintrade.

Glavna tema provođenja Projekta je jačanje poslovne suradnje između slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika.

U sklopu susreta u Celju, organizirana je posjeta i razgledavanje poduzeća ETRA, suvremeno opremljene tvornice  sa 65 zaposlenih, koja se bavi robotizacijom i automatizacijom, industrijskom elektronikom i projektiranjem procesno tehnoloških linija.

Glavni dio programa bio je u Pokrajinskom muzeju Celje, gdje su se susreli gospodarstvenici. U odvojenim razgovorima razmijenili su informacije o poslovanju i kontakte radi novih mogućnosti poslovnog povezivanja i nastupanja na tržištima dviju zemalja.

Posebni gosti koji su se skupu obratili bili su Tomislav Čižmić, predsjednik uprave društva Mercator, dr.sc. Šime Ivanjko, počasni konzul RH u Sloveniji, Izidor Krivec, predsjednik Regionalne gospodarske komore Celje i Goran Berić potpredsjednik SLO-CRO poslovnog kluba iz Zagreba.

Zahvaljujući gospodinu Primožu Kristanu, voditelju projekta Celje Internatio nal, predstavnici Obrtničke komore Varaždinske županije su posjet Celju iskoristili za susret s kolegama iz Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje i Območne obrtno-podjetniške zbornice Kranj. Razmjena iskustava i upoznavanje s radom i funkcioniranjem Komora u različitim uvjetima, a s vrlo sličnim i otvorenim pitanjima i problemima, bili su dovoljan poticaj da se dogovore novi susreti.