Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije u Bruxellesu

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije u Bruxellesu

 

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organiziralo je 15. i 16. siječnja posjet predstavnika Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore Centru za posjetitelje Europske komisije u Bruxellesu.

Cilj posjeta bio je upoznavanje zainteresiranih gospodarstvenika s politikama Europske unije, aktualnim izazovima s kojima se Unija suočava, djelovanjem ključnih institucija EU-a, ali i uključiti gospodarstvenike u raspravu o temama i mogućnostima od značaja koje Europska unija nudi na raspolaganju u okviru fondova i programa EU-a.

Posjetiteljima je, nakon upoznavanja s radom Centra za posjetitelje Europske komisije, predstavljena uloga Europske komisije kao izvršnog političkog tijela Europske unije, mogućnosti financiranja malog i srednjeg poduzetništva putem EU fondova, carinska politika u EU te digitalizacija jedinstvenog tržišta. U okviru posjeta, organiziran je i radni ručak s veleposlanikom, zamjenikom stalnog predstavnika Stalnog predstavništva RH pri Europskoj uniji u Bruxellesu Goranom Štefanićem i članovima Kabineta Povjerenika za međunarodnu suradnju i razvoj Nevena Mimice.

U izaslanstvu HOK-a bili su predsjednik Dragutin Ranogajec, potredsjednici Dalibor Kratohvil i Mirza Šabić, članovi Upravnog odbora Adol Cvanciger, Jelena Ivaniš, Ante Jakić, Boris Lukovnjak, Elida Marković, Mario Milak, Antun Trojnar, glavna tajnica Violeta Jelić i savjetnica predsjednika za zakonodavstvo i gospodarstvo Sanja Želinski Matunec.