Predsjednik Milak na podjeli svjedodžbi u Elektrostrojarskoj školi

Predsjednik Milak na podjeli svjedodžbi u Elektrostrojarskoj školi

Po pozivu ravnatelja Elektrostrojarske škole Varaždin, podjeli završnih svjedodžbi  učenicima za obrtnička zanimanja prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.  Time je nastavljena uspješna suradnja ove škole i obrtničke asocijacije.

Predsjednik Milak se obratio prisutnima, naglasio kako je danas bi to promijenjena percepcija obrtništva, jer je vrijeme pokazalo kako su to vrlo tražena zanimanja, koja pružaju mogućnost brzog zapošljavanja, osamostaljivanja i napredovanja u poduzetničkim vodama.

„Većina će vas uskoro ući u svijet rada i zaposliti  se.  Moram reći da vjerujem u vas, jer ova škola vas je dobro pripremila za start.  Ali nemojte zaboraviti da prava faza učenja tek sad dolazi. Sve što ste naučili,  sad treba primijeniti, pokazati da ste se spremni  uključiti na tržište rada i da se možete nositi sa svim izazovima. Neki od vas će se odlučiti raditi i biti svoj gazda, biti obrtnik i napredovati u struci. Budite hrabri , radite ono što će  vas ispunjavati i radite to najbolje što možete. Obrtnička komora vam stoji  na raspolaganju kad zatrebate našu pomoć. “

Nakon čestitki  na postignutom  i upućenim dobrim željama  za budućnost, podijeljene su svjedodžbe, a  Milak je razgledao praktikume i uvjerio se u visoku kvalitetu opremljenosti. Suglasio se s nastavnicima kako je potrebno puno ranije nego do sada  ući u osnovne škole i približiti učenicima sve mogućnosti obrazovanja za široku paletu obrtničkih zanimanja.

Elektrostrojarska  škola sasvim sigurno u tome prednjači, napose u novim tehnologijama i kao takva može biti dovoljno privlačna  učenicima u odabiru njihovih zanimanja.