Potpisan sporazum između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije

Potpisan sporazum između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije

U Županijskoj palači u Varaždinu, u srijedu 29. studenog, potpisan je sporazum o suradnji između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije. Sporazum su potpisali župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Mario Milak.

Varaždinska županija se obvezala da će osigurati prostorne uvjete za provedbu majstorskih ispita koji su u nadležnosti Obrtničke komore. Za obavljanje majstorskih ispita Varaždinska županija će Obrtničkoj komori osigurati besplatno korištenje stručnih praktikuma i školskih radionica u srednjim školama u kojima je osnivač, pa će Komora moći koristiti praktikume u Srednjoj strukovnoj i Gospodarskoj školi.

– U Varaždinskoj županiji ukupno je 21 posto učenika srednjih škola u trogodišnjim obrtničkim i industrijskim smjerovima. Važno je da se Županija uključi u svim segmentima kao potpora našim učenicima, posebno u deficitarnim obrtničkim zanimanjima – rekao je župan Čačić.

Ovaj sporazum popisan je s ciljem suradnje i podizanja razine obrazovanja te podizanja konkurentnosti na tržištu rada za obrtnička zanimanja.

Potpisivanju su prisustvovali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport  kulturu dr. sc. Miroslav Huđek.

cacic