Pojašnjenje - Upute o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila

Pojašnjenje - Upute o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila

Stožer civilne zaštite dostavio je pojašnjenje vezano za praktičnu primjenu Upute o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila od 15. ožujka 2020.

Dokument15-03-2020-174915.pdf

Trgovačka društva /obrti koji imaju mogućnost većeg kapaciteta za smještaj svojih vozača u karantenu/samoizolaciju, sukladno mjerama zdravstvenog nadzora, mogu zatražiti formiranje istih unutar svojih poslovnih prostora od županijskih stožera civilne zaštite.

Razlika odlaska vozača u samoizolaciju u privatnu lokaciju (kod kuće) ili odlaska u karantenu /samoizolaciju u organizaciji trgovačkih društva/obrta:

1. Odlazak u samoizolaciju u trajanju od 14 dana u privatnu lokaciju (kod kuće)

Ako vozač teretnog vozila ode u samoizolaciju u privatnu lokaciju (kod kuće), mora se strogo pridržavati propisanih mjera i ne smije izlaziti iz samoizolacije te u navedenom razdoblju ne smije obavljati poslove prijevoza za svog poslodavca (uz obavezan status bolovanja)

2. Odlazak vozača u karantenu/samoizolaciju u organizaciji trgovačkih društava/obrta

Ako vozač teretnog vozila ode u karantenu /samoizolaciju u organizaciji trgovačkih društva/obrta može biti pozvan i upućen na rad od strane svog poslodavca (ne otvara bolovanje).

Ostali procesi se odvijaju kako je propisano dopunom Upute za karantene za vozače teretnih vozila od 16. ožujka 2020.