Održana svečana Akademija Hrvatske obrtničke komore

Održana svečana Akademija Hrvatske obrtničke komore

I ove godine, povodom Dana Hrvatske obrtničke komore održana je svečana Akademija na kojoj su dodijeljena priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću u jedinstvenom komorskom sustavu i radom u svojim obrtima dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

Jedan od dobitnika je i naš obrtnik Dominik Meštrić, vlasnik ugostiteljskog obrta „Lovac“ iz Presečna kraj Novog Marofa koji je primio jedno od najvećih priznanja Hrvatske obrtničke komore, Plaketu zlatne ruke s pisanim priznanjem.

Dominik Meštrić rođen je 9. travnja 1965. godine u obrtničkoj obitelji. Otac je bio vlasnik ugostiteljskog objekta kojeg je otvorio 1961. godine, a glavna djelatnost kojom se objekt bavio je djelatnost pripreme i usluživanja pića.

Srednju školu završio je za vodoinstalatera u Varaždinu, no zbog ljubavi prema ugostiteljstvu upisuje prekvalifikaciju za zanimanje konobar. Nakon završenog obrazovanja koje je bilo potrebno kako bi preuzeo obiteljski obrt, to je i učinio 1995. godine te je danas ponosni vlasnik Ugostiteljskog obrta „Lovac“, Presečno, Novi Marof. Cijeli svoj radni staž proveo je u ugostiteljstvu. Svjestan činjenice da je neprestano potrebno ulagati u obrazovanje, ali i u posao, upisuje još jedno dodatno obrazovanje i to za vinara – podrumara koje uspješno završava u Vinici. Stečena znanja svakodnevno primjenjuje u svome poslovanju pa se tako može pohvaliti s proizvodnjom vlastitog vina kojeg poslužuje gostima u svojem ugostiteljskom objektu.

Osim rada u obrtu, aktivno sudjeluje i u radu Udruženja obrtnika Novi Marof, Obrtničke komore Varaždinske županije, ali i Hrvatske obrtničke komore. U Udruženju obrtnika Novi Marof obnašao je funkcije predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, člana Upravnog odbora i Skupštine, a trenutno je aktivan kao potpredsjednik Udruženja. U Obrtničkoj komori Varaždinske županije aktivan je kao potpredsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, a u prethodnim mandatima bio je i član Skupštine, dok je u Hrvatskoj obrtničkoj komori aktivan kroz rad Organizacijskog odbora za Obrtničke igre kao jedan od sudaca za sportske discipline koje se održavaju na igrama. Uz angažman u obrtu i komorskom sustavu, aktivan je član brojnih udruga u kojima nesebično pomaže i dijeli svoje bogato radno i životno iskustvo. Od njih svakako valja istaknuti Udrugu vinogradara i voćara „Pinta“ čiji je član već više od dvadeset godina.

Gospodinu Meštriću kao i svim ostalim dobitnicima čestitamo na zasluženim priznanjima te želimo puno uspjeha u daljnjem radu.