ODRŽANA JE MANIFESTACIJA ENO GASTRO KAŠTELA 2017.

ODRŽANA JE MANIFESTACIJA ENO GASTRO KAŠTELA 2017.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Boris Kos, posjetili su manifestaciju Eno gastro Kaštele 2017. koja se održala 8. srpnja 2017. godine u sklopu Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta u Kaštel Starom – Porat.

Ova manifestacija održava se petu godinu za redom i na njoj su bile zastupljene sve hrvatske kuhinje, dalmatinska, ličko-goranska, slavonsko-baranjska, zagorska te ona Istre i Kvarnera.

Prezentirali su se raznovrsni autohtoni specijaliteti poput brudeta od jegulja i žaba, rižoto s plodovima mora, tunjevina na žaru, kotlovina, slavonski hot dog, čobanac, gulaš od divljači i još mnogo toga, a kulturni pečat cijeloj manifestaciji dalo je kulturno umjetničko društvo „Sedam Kaštela“ koje je otplesalo nekoliko izvornih  plesova.

Svoje kulinarsko umijeće, uz mnoga udruženja, pokazala je i ekipa iz Varaždinske županije kuhanjem srnećeg paprikaša čijoj su pripremi pomogli Mladen Šantek i Dominik Meštrić iz Udruženja obrtnika Novi Marof.

Osim što su obrtnici  gastro ponudom promovirali svoj kraj i vrijedne ljude koji u njima žive, iskoristili su priliku da se i sami podruže, te  u  neformalnoj i opuštenoj atmosferi  razmijene poslovna znanja i iskustva.

U ime organizatora i svih  obrtničkih udruženja  zahvalio se Ivan Gotovac, predsjednik Udruženja obrtnika Kaštela, vidno zadovoljan uspjehom cijele manifestacije, jednako kao i predstavnica Hrvatske obrtničke komore, glavna tajnica Violeta Jelić koja je kazala da je ova manifestacija  omogućila dobru promociju hrvatskih obrtnika, njihovo bolje povezivanje kao i međusobnu razmjenu znanja i iskustava.  

gastro2

gastro 3

gastro1