Održan je svečani prijem i podjela priznanja obrtnicima za njihov dugogodišnji rad

Održan je svečani prijem i podjela priznanja obrtnicima za njihov dugogodišnji rad

Dana 30.12.2015.g. u prostorijama obrtničke komore Varaždinske županije održan je svečani prijem i podjela priznanja obrtnicima za njihov dugogodišnji rad ili njihovo iznimno postignuće u radu.

Obrtnike je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, g. Mario Milak, te pritom naglasio da su priznanja koja su im dodijeljena samo skroman znak pažnje za velik i požrtvovan trud i rad koji je uložen da bi obrti opstali i razvijali se  unatoč teškim vremenima koja su obrtnike pratila tijekom svih prethodnih godina. „Mislim da bi se teško odlučili koje je vrijeme iza nas bilo teže, ono prije 40, prije 20 godina ili ove posljednje, krizne godine“ – dodao je predsjednik Milak.
Izlazeći iz svih tih teških situacija, obrtnici su upravo pokazali kako su najžilaviji dio gospodarstva, spremni na iznenađenja i izazove, snalaze se u svim uvjetima, brzo reagiraju i nalaze put za uspjeh. Predsjednik je čestitao obrtnicima na njihovim postignućima, zahvalio na naporu koji su uložili da obrtništvo sačuva dignitet i da bude na ponos našem cjelokupnom društvu. Naglasio je također da su ovi obrtnici putokaz mladima kako se vlastitim snagama i sposobnostima može dostojanstveno živjeti i stvarati.

Obrtnici koji su primili priznanja za svoj istaknuti rad u obrtništvu su:
Gđa. Štefanija Lazar iz Varaždina, g. Branko Trstenjački iz Varaždina, g. Antun Bartolić iz Ljubešćice, gđa. Ljiljana Androić iz Varaždina, g. Vjekoslav Jakopčin iz Malog Bukovca, g. Dražen Purgar iz Novog Marofa, g. Ivan Ćibarić iz Ivanca, g. Dražen Roginek iz Turčina te g. Radenko Nemec iz Varaždina.

Obrtnik koji je primio priznanje za 50 godina rada u obrtništvu je gospodin Ivan Ratković. Obrtnici s 40 godina staža koji su primili priznanja su: Zdravko Golub, Stjepan Huzjak, Antun Gal, Velimir Kolak te Ivan Smontara. Obrtnici koji su primili priznanja za 30 godina staža u obrtu su: Ivan Majcen, Dubravko Šrajbek, Vladimir Kaniški, Ivan Marković, Marin Jagnjić, Slavko i Robert Kovačićek, Slavko Vuradin, Stjepan Milak, Jadranka Oštarjaš, Irena Brković, Đurđa Bukovćan, Slavko Škrbec, Stjepan Jagić, Zlatko Brunčić, Vlado Radašić te Milivoj Žganjar.

{module Podjela priznanja}