Održan 15. Obrtnički ulični sajam u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

Održan 15. Obrtnički ulični sajam u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

U organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin 1. travnja, u subotu, održan je 15. Obrtnički ulični sajam.

Na štandovima obrtnici su prezentirali i prodavali suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse/sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva/bačva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih proizvoda.

Članovi Oldtimer kluba Varaždin izložili su svoje ljubimce.

Krojačica je radila sitne krojačke popravke, tkalja je tkalačkim stanom izrađivala platno, kovač je čekićem i nakovnjem izrađivao suvenire i sl., a profesionalni frizer za kućne ljubimce (Pet groomer stylist) uređivao ljubimce.

Frizeri i kozmetičari su izrađivali fen frizure, pleli pletenice, iscrtavali tetovaže na kosi, šišali, uređivali obrve, šminkali,..

Bilo je preko 40 obrtnika koji su izlagali svoje proizvode ili usluge, a među njima je bila i Sekcija frizera,kozmetičara i pedikera koja je organizirala dobrotvornu akciju za djecu s autizmom te su se prikupljale donacije namijenjene Udruzi ” Pogled”. Mnogi šetaći sjeli su na njihove stolice kako bi se uredili i time pomogli djeci s autizmom.