Obrtnička komora Varaždinske županije u kampanji  "Odaberi svoju školu" 2024.

Obrtnička komora Varaždinske županije u kampanji "Odaberi svoju školu" 2024.

Veliki interes za obrtnička zanimanja

Obrtnička komora Varaždinske županije se i ove godine, kao jedan od partnera, uključila u kampanju – Odaberi svoju školu.

Na prezentaciji za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole, koja je u ponedjeljak, 3. lipnja, održana u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, uz 15 srednjih škola Varaždinske županije, svoj program – Želim biti majstor, predstavila je i Obrtnička komora Varaždinske županije.

-Obrtnička komora Varaždinske županije se i ove godine uključila u projekt – Izaberi svoju školu. Posljednjih godinu i pol dana nastojimo biti maksimalno prisutni na ovakvim događajima na kojima se promoviraju obrtnička zanimanja. Zajedno s našim obrtnicima želimo animirati djecu završnih razreda osnovne škole i njihove roditelje te im pružiti informacije koje će im olakšati odluku o izboru budućeg zanimanja. Iako broj obrtnika posljednjih godina značajno raste, pa je broj obrtnika Varaždinske županije u odnosu na prethodne godine porastao na čak više od 3.800. Ovakvim kampanjama želimo aktivno raditi na popularizaciji obrtničkih zanimanja. Posjećenost našeg štanda na ovoj priredbi pokazuje da puno učenika završnih razreda osnovnih škola pokazuje veliki interes za neko od obrtničkih zanimanja – istaknuo je Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, koji je ovom prigodom najavio kako će do kraja ove godine biti organizirana još jedna manifestacija na kojoj će biti promovirano školovanje za obrtnička zanimanja, a posebno je pohvalio angažman obrtnika koji svoje proizvode i usluge predstavljaju na takvim priredbama.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, koja je s pročelnikom  Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom, posjetila i štand Obrtničke komore Varaždinske županije, naglasila je kako će velik broj od 1.746 učenika osmih razreda osnovnih škola u našoj županiji, upisati upravo programe za obrtnička zanimanja.

Informacije o obrazovnim programima koje nude srednje škole učenici i njihovi roditelji mogu pronaći i u promotivnoj brošuri  „Odaberi svoju školu“ u kojoj su objavljene informacijame o svakoj srednjoj školi, upisnim kvotama i rokovima upisa.