Obrtnička komora Varaždinske županije na 2. Poljoprivrednom sajmu Agrofest

Obrtnička komora Varaždinske županije na 2. Poljoprivrednom sajmu Agrofest

U sklopu EU projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi “Arboretum Opeka”, Srednja škola “Arboretum Opeka” iz Marčana organizirala je 19. i 20. svibnja ove godine 2. Poljoprivredni sajam Agrofest.

Na sajmu se predstavilo pedesetak izlagača iz Varaždinske i susjednih županija, a posjetitelji su tijekom dva dana mogli degustirati razne prehrambene proizvode. Pored toga bila je izlagana i poljoprivredna mehanizacija te repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju. Osobitu pažnju privukle su cvjetne dekoracije i ukrasno bilje te kozmetika bazirana na prirodnim preparatima.

Obrtnička komora Varaždinske županije, kao sudionik 2. Poljoprivrednog sajma Agrofest, osobitu pažnju je posvetila upoznavanju posjetitelja s obrtničkim zanimanjima te javnim ovlastima Komore vezano za obrazovanje.

Interesa nije nedostajalo osobito što se tiče mlađe populacije, a i roditelji  budućih polaznika prvog razreda srednjih škola su sa zanimanjem pratili informacije koje im je dala stručna suradnica za obrazovanje Obrtničke komore Varaždinske županije Lucija Vidaček.

Bila je ovo još jedna prilika da se istakne važnost usavršavanja i nadograđivanja znanja stečenog srednjoškolskim obrazovanjem, a napose u području vezanih obrta.