Obrtnici u Nacionalnom planu oporavka

Obrtnici u Nacionalnom planu oporavka

Nakon što je Europsko vijeće odobrilo Republici Hrvatskoj  Nacionalni plan oporavka i otpornosti za razdoblje 2021. do 2026. god. hrvatsko gospodarstvo za njegovu provedbu očekuju značajna bespovratna europska sredstva.

O toj važnoj temi i pripremama koje slijede, sastanku su  na poziv župana Varaždinske županije  Anđelka Stričaka prisustvovali i predstavnici Obrtničke komore Varaždinske županije.

Osvrčući se na stanje u obrtništvu Varaždinske županije, predsjednik Obrtničke komore Mario Milak je istakao kako  je obrtništvo manji, ali važan dio gospodarstva, što znači  i faktor njegova daljnjeg oporavka i jačanja. Obrtnicima su u jednakoj mjeri, kao i velikom gospodarstvu,  potrebna sredstva za oporavak, ali isto tako će im  trebati pomoć za pripremu  projektnih prijedloga i njihovo apliciranje nadležnim tijelima.

Sama priroda obavljanja posla kod obrtnika, koja  uključuje ograničen broj zaposlenih, nameće potrebu osiguranja kvalitetne potpore obrtnicima za pristup fondovima kako na razini Županije, tako i šire. Izrazio je nadanje  da potreban suport obrtništvu neće izostati.