Obrtnice javite se na natječaj "Odvažna" i unaprijedite svoje poslovanje sa 75.000 kuna i stručnim savjetima

Obrtnice javite se na natječaj "Odvažna" i unaprijedite svoje poslovanje sa 75.000 kuna i stručnim savjetima

Otvoren je javni natječaj “Odvažna”, na kojemu se obrtnice do 10. veljače mogu prijaviti za podršku ženama u poduzetništvu.

U sklopu pilot-projekta poduzetnicama koje posluju godinu dana, a u start-up fazi su razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Na natječaj se sa svojim prijedlozima razvoja poslovanja mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50 % žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana.

Uz namjensku financijsku potporu, podržane poduzetnice dobit će obuhvatnu i kontinuiranu mentorsku podršku. Tijekom veljače održat će se edukativno – savjetodavna radionica sa svim finalistkinjama, a konačni rezultati natječaja za potpore Programa “Odvažna” bit će objavljeni početkom ožujka.

Program podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA pokrenule su tvrtke IKEA i Mastercard u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRSPOR).

Detaljne upute za prijavu na natječaj, kojim IKEA i Mastercard žele doprinijeti ostvarenju pune rodne ravnopravnosti i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade Solidarna www.solidarna.hr/odvazna.

Kontakt: odvazna@solidarna.hr