Obilježavanje 120 godina organiziranog obrtništva u Varaždinu

Obilježavanje 120 godina organiziranog obrtništva u Varaždinu

Bogati program varaždinskih obrtnika u subotu, 20. travnja, završio je točno u podne, kada je na varaždinskom Starom gradu iz topa Varaždinske građanske garde pucao cijenjeni varaždinski obrtnik Boris Kos, dugogodišnji predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, koji sada obnaša dužnost potpredsjednika ovog obrtničkog udruženja, a u isto vrijeme je i potpredsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Nakon što je posjetio 17. Obrtnički sajam, koji je na Trgu kralja Tomislava te na Franjevačkom trgu u Varaždinu, organiziralo Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, Boris Kos je na Starom gradu pucao iz purgarskog topa.

– Na ovakvim priredbama obrtnici pokazuju žilavost. Ulažemo veliki trud kako bismo bili uspješni i prepoznati na tržištu i pritom prkosimo brojnim problemima s kojima smo suočeni godinama. Ovaj sajam i raznovrsna ponuda pokazuju da smo i dalje živa snaga našeg gospodarstva, da vrijedno i marljivo radimo i da ostvarujemo rezultate. Nagrađeni smo danas i lijepim vremenom, atmosfera na sajmu je stvarno lijepa, ljudi se zanimaju za proizvode naših izlagača, a kupnjom njihovih proizvoda podržavaju upravo lokalne proizvođače – istaknuo je ovaj poznati varaždinski obrtnik nakon posjete Obrtničkom sajmu na kojem je svoje proizvode predstavilo četrdesetak varaždinskih obrtnika.

Ovogodišnji Obrtnički sajam organiziran je u sklopu obilježavanja 120 godina organiziranog obrtništva u Varaždinu, a obilježavanje ovoga vrijednoga jubileja nastavljeno je upravo pucanjem iz purgarskog topa.

-Pucati iz topa Varaždinske građanske garde sigurno je velika čast i priznanje, prije svega varaždinskim obrtnicima koji obilježavaju vrijedan jubilej – 120 godina organiziranog obrtništva. Drago mi je da je upravo meni pripala ta čast da točno u podne pucam iz topa varaždinskih purgara, koji su na taj način zahvalili varaždinskim obrtnicima na njihovom marljivom radu i doprinosu gospodarskom životu Varaždina. To je priznanje svim našim obrtnicima – poručio je Boris Kos, potpredsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i Obrtničke komore Varaždinske županije.

Program obilježavanja 120. obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu bit će nastavljen 23. travnja, kada će biti održana i svečana sjednica na kojoj će Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin dodijeliti i priznanja obrtnicima za 20,30, 35, 40 i 45 godina obrtničkog staža.