Obavijest o radu sa strankama u uvjetima provedbe mjera sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19

Obavijest o radu sa strankama u uvjetima provedbe mjera sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19

Potaknuti upitima naših stranka koje dolaze u prostorije Obrtničke komore Varaždinske županije, u nastavku dajemo kratko pojašnjenje:

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (NN 121/2021) propisana je obaveza posjedovanja EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.  U skladu s navedenom odlukom obaveza se odnosi na sve stranke koje dolaze u službene prostorije, sve pružatelje usluga koji pružaju različite usluge u tim prostorima ili su angažirani za određene poslove u njihovima prostorima ili druge osobe koje dolaze u njihove prostore po bilo kojoj osnovi.

Na temelju navedenog, odluka se primjenjuje na sve osobe koje dolaze u prostorije Obrtničke komore Varaždinske županije, kao i na kandidate i članove ispitnih komisija za majstorske ispite i ispite o stručnoj osposobljenosti i radnoj pedagogiji koji ispit provode u prostorima komorskog sustava.

Odluka se primjenjuje od 16. studenoga 2021. godine.

Prilikom ulaska u prostorije Obrtničke komore Varaždinske županije potrebno je predočiti EU digitalnu potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Umjesto EU digitalne COVID potvrde može se prihvatiti i drugi dokaz koji je izričito propisan Odlukom Stožera.

Bez odgovarajuće potvrde nije dozvoljeno ući i boraviti u prostorima Obrtničke komore Varaždinske županije.

Prilikom boravka u navedenom prostoru stranke su se dužne pridržavati i svih ostalih mjera strogog fizičkog distanciranja i drugih propisanih protuepidemijskih mjera, sukladno odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Ljubazno Vas molimo za razumijevanje i poštivanje pravila:

– najaviti se telefonski ili pozvati djelatnika Obrtničke komore Varaždinske županije koji će utvrditi postojanje odgovarajuće dokumentacije kao uvjeta za ulazak u prostorije,

– kod svakog ulaska obvezna je dezinfekcija,

– obavezno kod djelatnika Obrtničke komore Varaždinske županije ostaviti podatke za evidenciju,

– molimo pridržavajte se razmaka od najmanje 2 metra,

– obavezno je nositi zaštitne maske ili maske za lice.

Hvala na razumijevanju!