Na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara 60 natjecatelja u 11 kategorija

Na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara 60 natjecatelja u 11 kategorija

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Ivica Zanetti i jedan od natjecatelja u juniorskoj kategoriji Josip Križnjak predstavili su ovogodišnje Državno prvenstvo frizera i kozmetičara koje će se održati 15. studenoga u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I, Zagreb.

Na prvenstvu će nastupiti 60 frizera i kozmetičara u 11 kategorija – seniorskih i juniorskih (do 23. godine života).

Kategorije ženske frizure su Fashion, Vjenčana frizura, Progressive cut i Fantasy hair.

Kategorije muške frizure su Full fashion look / Progressive cut (kombinirano) i Fashion trendy.

Kategorije ženske frizure za juniore su Vjenčana frizura i Fashion, a kategorija muške frizure za juniore Fashion trend / Progressive cut (kombinirano).

Kozmetičari će se natjecati u kategorijama Bridal make-up, Fantasy nails i Body painting.

Josip Križnjak istaknuo je da se za prvenstvo sprema već posljednja 2 mjeseca trenirajući svaki dan 4 sata te kako su za uspjeh, osim marljivog rada i velikog truda, potrebni i kreativnost te strpljenje.

„Kako bi što kvalitetnije pridonio promociji frizerske i kozmetičarske struke Ceh frizera i kozmetičara HOK-a, između ostalog, organizira i Državno prvenstvo frizera i kozmetičara Hrvatske koje će, siguran sam, biti vrhunski festival umijeća, znanja i novih kreacija. Uvjeren sam da će hrvatski frizeri i kozmetičari još jednom dokazati da se mogu nositi s ponajboljim predstavnicima struke u Europi, ali i svijetu“, napomenuo je Ivica Zanetti, dodavši kako je riječ o prvom natjecanju u Hrvatskoj koje se organizira po pravilima OMC-a.

OMC (ORGANISATION MONDIALE COIFFURE) je najveća svjetska organizacija koja promovira ljepotu, s više od 60 zemlja članica i preko milijun salona.

Cilj OMC-a je promovirati edukacijske i natjecateljske programe za kosu, nokte i estetiku.

Ceh frizera i kozmetičara HOK-a od 2010. godine član je Svjetske frizerske organizacije te može samostalno nastupati na svim natjecanjima u njihovoj organizaciji.

Svi natjecatelji, ovisno o plasmanu na državnom prvenstvu, imaju mogućnost postati dio Internacionalnog tima Ceha te na taj način nastupati na međunarodnim natjecanjima u organizaciji OMC-a.

Nastup na Državnom prvenstvu frizera ujedno je i jedan od preduvjeta za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Seulu 2016. godine.