KONSTITUIRANI CEHOVI I SEKCIJE OBRTNIČKE KOMORE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Tokom siječnja i do polovice veljače 2023. godine u Obrtničkoj komori Varaždinske županije konstituirani su svi cehovi i sekcije za mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine predviđeni člankom 57. Statuta Obrtničke komore Varaždinske županije.

Na razini Komore djeluje sedam cehova i dvije sekcije čiji su članovi izabrali svoja rukovodstva za naredno mandatno razdoblje te dogovorili smjernice glede aktivnosti i programa rada za 2023. godinu.

Za predsjednicu Ceha proizvodnog obrta Obrtničke komore Varaždinske županije izabrana je Dubravka Zdjeličan, a za potpredsjednicu Zlatica Kvezić.

Ceh uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera će u mandatnom razdoblju 2022.-2026. voditi Ksenija Plavec-Fiket koja je izabrana za predsjednicu, dok je potpredsjednik Ceha Mario Benkus.

Članovi Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika izabrali su Dražena Rogineka za predsjednika, a Dominika Meštrića za potpredsjednika.

Ceh trgovine će u mandatnom razdoblju od 2022. do 2026. godine voditi predsjednik Ivan Ćibarić i potpredsjednica Lidija Harmicar.

Ceh graditeljstva izabrao je Ivana Horvata za predsjednika, a Zorana Trakoštanca za potpredsjednika.

Boris Botković je izabrani predsjednik Ceha prijevoznika OKVŽ-a dok je za potpredsjednika Ceha izabran Zdenko Marenčić.

Ceh poljodjelstva i slatkovodnog ribarstva je izabrao Ivicu Jagića za predsjednika, a Dražena Kumrića za potpredsjednika.

Sekciju auto struka će u narednom mandatnom razdoblju voditi predsjednik Mladen Šantek i potpredsjednik Josip Šantek dok je izabrana predsjednica Sekcije frizera, kozmetičara i pedikera OKVŽ-a  Lidija Pintarić, a potpredsjednica Martina Jungić.

Članovi Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore su na svojoj 5. redovnoj sjednici izabrali predsjednike, potpredsjednike i članove cehova, sekcija i odbora Hrvatske obrtničke komore za mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine među kojima su i predstavnici Obrtničke komore Varaždinske županije.

Tako je za člana Ceha proizvodnog obrta HOK-a iz Varaždinske županije izabrana Zlatica Kvezić, za člana Uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera Aleksandra Vručina, za člana Ceha prijevoznika Boris Botković, za člana Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika  Dražen Roginek, za člana Ceha trgovine Biljana Rak, dok je Vladimir Bais izabran za predsjednika Ceha poljodjelstva i slatkovodnog ribarstva HOK-a. U Ceh graditeljstva HOK-a iz Obrtničke komore Varaždinske županije izabran je Ivan Horvat, a u Ceh frizera i kozmetičara Nevenka Vincetić.

U Sekciju cvjećara HOK-a izabran je Nikola Fajfar, u Sekciju dimnjačara Miljenko Kišak, u Sekciju fotografa Ksenija Plavec Fiket, u Sekciju računovođa Nikolina Kancijan Golubić, u Sekciju obrade kamena Ivica Katanec, a u Sekciju IT Miljenko Mihin.

Obrtničku komoru Varaždinske županije će u Odboru za strukovnu izobrazbu HOK-a predstavljati Boris Šafran, član Odbora za statut i razvoj jedinstvenog komorskog sustava je Zvonimir Pisačić, Valentina Gladović-Nedić je članica Odbora za tradicijske i umjetničke obrte dok je Dubravka Zdjeličan postala članicom Odbora za informiranje i promidžbu Hrvatske obrtničke komore.

Time je Obrtnička komora Varaždinske županije dobila zavidan broj svojih predstavnika u tijelima Hrvatske obrtničke komore te može računati na još kvalitetniju suradnju na rješavanju problema obrtnika i obrtništva u Varaždinskoj županiji.