Hvale vrijedna inicijativa varaždinskih obrtnika

Hvale vrijedna inicijativa varaždinskih obrtnika

Predstavnici obrtnika Varaždinske županije posjetili su Područni razredni odjel Žažina u Sisačko-moslavačkoj županiji, kako bi predali donacije prikupljene u humanitarnoj akciji.

Za malu, više nego skromnu opremljenu školu u Žažini, smještenu u prostoru koji im je ustupio DVD Žažina, prikupljeno je šest računala s monitorima i tipkovnicama, stotinjak knjiga te namještaj za njihov smještaj.

Inicijativu za prikupljanje donacija pokrenula je Obrtnička komora Varaždinske županije, a prihvatila su je i sva Udruženja obrtnika te su se uključili brojni obrtnici s područja cijele Varaždinske županije.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i potpredsjednik Boris Kos posjetili su školu koju koju pohađa 23 učenika, a dočekale su ih ravnateljica, učiteljice i razdragana djeca nižih razreda. Mario Milak je izrazio zadovoljstvo što je donacija dopremljena na pravo mjesto, te što će knjige i računala dobro doći mališanima čiji vršnjaci u drugim krajevima imaju osigurane daleko više standarde i mogućnosti obrazovanja.

Domaćini su gostima zahvalili na poklonima i pažnji, a najveću zahvalnost pokazala su razdragana dječja lica.