Budući mentori položili ispit kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju - Radna pedagogija

Budući mentori položili ispit kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju - Radna pedagogija

U skladu s najavama o početku provedbe ispita kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju u Obrtničkoj komori Varaždinske županije, prvi ispit za buduće mentore u licenciranim obrtima i poduzećima održan je u periodu od 8.-10. ožujka 2021.

Ispitu je pristupilo ukupno šest kandidata iz Varaždinske, Međimurske i Karlovačke županije koji su i uspješno položili ispit. Ispit se sastojao od pisanog testa i praktičnog dijela, odnosno demonstracije postupka poučavanja i vrednovanja učenika na određenom radnom zadatku. Kandidati su imali priliku prvi put pisati test s novim pitanjima iz područja osnovnih znanja o poučavanju učenika na naukovanju, a koja je Hrvatska obrtnička komora izradila u sklopu Erasmus+ projekta Master 4.0: unaprjeđenje majstorskih ispita.

Stečenim uvjerenjem o položenom ispitu kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju realiziran je prvi uvjet za pokretanjem postupka za izdavanjem licencije za prijem naučnika na naukovanje za obrte i tvrtke koje nemaju osobu s položenim majstorskim ispitom u zanimanju za koje se želi licencija.

Budućim mentorima želimo puno uspjeha u radu s učenicima na naukovanju!