6. Međunarodna konferencija „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“

6. Međunarodna konferencija „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“

Hrvatska obrtnička komora organizira 6. Međunarodnu konferenciju „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“, koja će se održati u Zagrebu, 10. i 11. studenoga 2015. godine.

Na konferenciji će sudjelovati ugledni europski i hrvatski stručnjaci, suci, znanstvenici, odvjetnici, korporativni pravnici i eksperti drugih struka, kao i predstavnici najuspješnijih europskih i međunarodnih asocijacija s područja rada konferencije, predstavnici Europske komisije te predstavnici gospodarstvenika.

Od tema konferencije ističemo:

– europska legislativa i politike (iz područja rada konferencije),

– sustavi sudske i izvan sudske medijacije u zemljama članicama Europske unije,

– implementacija europske Direktive o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova i Uredbe o on-line rješavanju sporova u potrošačkim predmetima,

– uvjeti za kreiranje poticajnog poslovnog okruženja i edukacija za poduzetnike.

Ovom konferencijom HOK želi dati svoj doprinos jačanju svijesti opće i profesionalne javnosti te svih dionika koji sudjeluju u kreiranju okvira za gospodarski razvoj, o važnosti postojanja efikasnog pravosuđa i uprave za poslovanje poduzetnika, za poticaj domaćim i stranim ulaganjima i povećanje konkurentnosti te ulozi alternativnog rješavanja sporova u njihovoj izgradnji.

Detaljnije informacije o programu i prijavama bit će objavljene naknadno.

Izvor: hok.hr