4. susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

4. susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

U Sisku je 1. i 2. ožujka održan Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore te je okupio više od 200 sudionika, uz veliku podršku stručnjaka te predstavnika državnih tijela i ostalih institucija koji su sudjelovali u panel raspravama i predavanjima o aktualnim temama u procesu gradnje i obnove, nedostatku radne snage i važnosti obrazovanja. Održana je i dodjela priznanja zaslužnim obrtnicima za doprinos i razvoj obrtništvu te poticanje razvoja interesa struke.

Između dobitnika priznanja iz cijele R. Hrvatske bio je i Ivan Horvat vlasnik obrta „NAC-MONT“, plin, voda, grijanje, Ivan Horvat, Imbriovec 1b.

Obrt je otvorio 2003. godine.  Prilikom otvaranja obrta majstorsko zvanje „instalater grijanja i klimatizacije“ dobio je na temelju ostvarenog radnog staža u struci, a 2003. godine položio je majstorski ispit za zanimanje plinoinstalater te majstorski ispit za vodoinstalatera 2004. godine.

Godine 2005. izabran je u Skupštinu Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin kao zamjenik predsjednika Ceha graditeljstva. Istu funkciju je zadržao sve do 2022. godine, a nakon toga je postao predsjednik Ceha graditeljstva i član Upravnog odbora Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin. Iste godine je izabran za predsjednika Ceha graditeljstva Obrtničke komore Varaždinske županije kao i za člana Skupštine Komore te je postao član Ceha graditeljstva HOK-a. Imenovan je predsjednikom komisije za majstorske ispite za zvanje vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacija Obrtničke komore Varaždinske županije te članom komisije za polaganje pomočnićkih ispita u Strojarskoj školi Varaždin.

Kroz svoj obrt odškolovao je više naučnika koji su radili određeno vrijeme u obrtu, a danas njih petorica imaju svoje samostalne obrte.

Svojim radom i znanjem radi na promociji obrtništva i na većem ostvarivanju prava obrtnika kod nadležnih institucija,  te potiče mlade na školovanje za obrtnička zanimanja.

Više o 4. Susretu graditelja HOK-a možete pronaći OVDJE.

Slika: HOK