25. sjednica Županijske skupštine

25. sjednica Županijske skupštine

​U Županijskoj palači održana je 25. sjednica Županijske skupštine, na kojoj je prisustvovao i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak. U svom obraćanju, predsjednik Milak istaknuo je nepovoljan položaj lokalnih obrtnika i aktualne probleme. Kako je naglasio, u periodu od 2008.-2015., broj obrtnika na području Varaždinske županije u stalnom je padu, no maleni pomak vidljiv je ove godine, porastom od 1%, što daje nadu da će lokalni obrtnici napokon izaći iz krize. Osvrnuo se i na kreditne linije te pozvao lokalne vlasti da pomognu obrtnicima s posebnim linijama i pogodnostima, a ujedno, skrenuo je pažnju i na temu nelojalne konkurencije.

Prije no što se dotaknuo sporova oko cesta, napomenuo je nužnost i važnost pružanja potpore obrtnicima oko organizacije sajmova. Što se tiče lokalnih obrtnika koji vode sudske sporove sa Županijskom upravom za ceste te samim time imaju troškove koje teško mogu podmirivati, Milak je apelirao županijskoj vlasti da pomogne obrtnicima.

Osvrnuo se i na obrazovanje; pozivajući na suradnju obrazovnih ustanova, HZZ-a i obrtničke komore Varaždinske županije, a naglasio je i važnost da se srednjoškolsko obrazovanje temelji na potrebama tržišta rada. Obrtnička komora Varaždinske županije već godinama aktivno surađuje s Varaždinskom županijom te svoj rad usmjerava poboljšanju poslovnih uvjeta za obrtnike. Svoj daljnji rad nastavit će ​na tim ciljevima​, a uz potporu lokalne vlasti postići će bolje uvjete za obrtnike.