2. čarobne ruke u organizaciji Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

2. čarobne ruke u organizaciji Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

Na drugoj po redu reviji Čarobne ruke održanoj 11. veljače ove godine, u organizaciji Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, predstavljene su kreacije osamdesetak učenika varaždinske Srednje strukovne škole koji se školuju za zanimanja – frizer, kozmetičar, modni dizajner, modni tehničar i galanterist, te učenika Srednje škole “Arboretum Opeka” iz Marčana, koji se školuju za zanimanje – cvjećar, a podršku su im pružili učenici koji se školuju za zanimanja – grafičar i medijski tehničar na Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu.

Na reviji su svoje kreacije  predstavili i obrtnici – frizeri, kozmetičari i modni kreatori, koji su tako podržali i motivirali učenike, svoje buduće kolege.

Lidija Pintarić, predsjednica Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje UHO Varaždin istaknula je da je ideja o manifestaciji Čarobne ruke nastala u razgovoru s obrtnicima koji vape za zaposlenicima, kojih na tržištu nema dovoljno. Jedan od razloga je i to što mnogo djece nakon završene srednje škole ne ostaje u struci, jer mnogima od njih nedostaje motivacije, ali i samopouzdanja. Stoga smo osmislili i organizirali ovu reviju kako bi učenici koji se školuju za obrtnička zanimanja predstavili svoje znanje, vještine i kreativnost. Vjerujem da je sudjelovanje u ovoj priredbi učenike motiviralo da ostanu u struci za koju se školuju, da su stekli potrebno samopouzdanje i da vjeruju u sebe i svoj rad – istaknula je Lidija Pintarić.

Priredbu je pohvalio i Dražen Jagić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, koji je posebno istaknuo važnost obrtništva u gospodarstvu Varaždina, dok je Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije naglasio značaj ovakvih priredbi za promociju obrtničkih zanimanja.

Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije  istaknula je kako će ova priredba kojom se osigurava budućnost obrtništva, prerasti u tradicionalnu, a posebno je pohvalila obrtnike koji „trud i ljubav prema poslu svojim rukama pretaču u svoje proizvode i usluge“.

Izvor: web stranica Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin