Izdvajamo

Mario Milak, Miroslav Huđek i Tomislav Vincek dogovarali konkretne načine promocije obrtničkih zanimanja osmoškolcima

Obrtnička komora Varaždinske županije, Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec i Varaždinska županija uskoro bi mogle zajedničkim snagama promovirati obrtnička zanimanja osmoškolcima.

O potencijalnoj suradnji u Obrtničkoj su komori razgovarali predsjednik Komore, Mario Milak, županijski pročelnik za školstvo dr.sc. Miroslav Huđek i ravnatelj Osnovne škole u Maruševcu, Tomislav Vincek.

Na ovom, inicijalnom sastanku je konstatiran manjak dovoljno ranih poticaja koji bi usmjerili učenike u obrtnička zanimanja, potrebna na tržištu rada.

Tomislav Vincek je rekao kako postoje učenici zainteresirani za stvaranje uporabnih vrijednosti pa je šteta ne razvijati njihov interes i usmjeravati ih tako što će imati mogućnost da rano savladaju različite vještine i steknu radne navike.

- Bilo bi dobro naglasiti važnost tehničke kulture te provoditi prilagođene, proširene programe – mišljenje je ravnatelja.

Programi poticanja na praksu

 S njim se složio dr.sc. Miroslav Huđek koji i sam podržava inicijativu ranijeg uključivanja učenika u programe koji će potaknuti interes učenika za praktičan rad. 

- Potrebno je osigurati dobro opremljeni prostor, opremu i edukaciju primjerene uzrastu, sigurnosti učenika ali i način rada prihvatljiv novim generacijama – naglasio je pročelnik.

Predsjednik Obrtničke komore, Mario Milak, je izrazio zadovoljstvo dogovorenom inicijativom maruševečke škole s Varaždinskom županijom, u koju bi se mogli uključiti i obrtnici. Štoviše: – Obrtnici će rado podijeliti svoja iskustva i pomoći u praktičnom dijelu educiranja učenika, a bude li potrebe i učitelja – zagovara inicijativu Mario Milak.

Najavljena bi suradnja trebala rezultirati stvaranjem oglednog primjera učionice, za što su zainteresirane sve tri strane. Vjeruju kako će time biti zadovoljni i oni učenici koji pokazuju interes za obrtništvo.

Obrazovanje

image

Obrazovanje

 

Opširnije

 

Društvene mreže

joomla vector social icons

Korisni linkovi

image

Korisni linkovi

 

Opširnije

Obrtnički registar

image

Obrtnički registar

 

Opširnije

Prijavite se na Newsletter

Ime:
Email:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore