Izdvajamo

Krajem rujna raspisat će se novi natječaj za energetsku obnovu zgrada vrijedan 50 milijuna kuna

23.09.2015. Prilikom obilaska stambene zgrade u zagrebačkom Trnju na kojoj su u tijeku radovi radi poboljšanja energetske učinkovitosti ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller najavili su da će građani, posredstvom upravitelja, imati na raspolaganju još dodatnih 50 milijuna kuna za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

„U pripremi je novi natječaj kojeg će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisati 30. rujna. Ove i prošle godine pokrenuli smo energetsku obnovu 366 stambenih zgrada vrijednu 368 milijuna kuna. Energetska obnova zgrada i kuća važna je za sve nas. Građani koji žive u energetski učinkovitim zgradama i kućama imaju niže troškove grijanja, a na projektima obnove angažirane su domaće građevinske tvrtke. Tako građanima povećavamo kvalitetu života, potičemo domaće građevinare i stvaranje zelenih radnih mjesta te čuvamo okoliš“ – rekao je ministar Zmajlović.Dodao je kako je ove godine odobreno i 100% financiranje izrade projektne dokumentacije za 588 stambenih zgrada, od kojih je većina spremna za obnovu, te se iz tog razloga kreće s novim javnim natječajem. U obnovu će se moći uključiti ugradnja fotonaponskih sustava, energetski učinkovita rasvjeta ili uvođenje centralnog upravljanja sustavima grijanja i hlađenja.

„Fond će sufinancirati povećanje toplinske izolacije zgrada, zamjenu vanjske stolarije te zamjenu ili unaprjeđenje sustava grijanja. Ključan uvjet je da se provedbom planiranih mjera osigura ušteda energije za grijanje prostora od minimalno 30%. Obnovu zgrada sufinancirat ćemo u iznosu od 40 do 80% vrijednosti investicije, odnosno maksimalno 1,4 milijuna kuna po zgradi“ – izjavio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller.

Obnova zgrade u Humboldtovoj koju su danas obišli ministar Zmajlović i direktor Müller stoji 1,4 milijuna kuna, a Fond je sufinancira sa 40%. U sklopu obnove zgrada će dobiti novu fasadu, krov, vanjsku stolariju i unutarnju rasvjetu zgrade. Po završetku obnove za stan površine 60m2 troškovi će se smanjiti za 1416 kuna godišnje, kada se u obzir uzmu povećanje iznosa pričuve zbog obnove zgrade i niži troškovi za grijanje. Zgrada koja je sagrađena 1958. prije obnove imala je energetski razred E, nakon završetka radova imat će razred B.

Izvor: http://www.fzoeu.hr

Javni poziv - Revitalizacija poslovnih prostora - Drugi krug

Datum objave: 14. rujna 2015.

1.  PREDMET I TRAJANJE JAVNOG POZIVA
 
Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za aktivnost Revitalizacija poslovnih prostora.
Poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva  (www.minpo.hr), a prijave se zaprimaju isključivo od 28.09.2015. do 19.10.2015. godine.
 
2. CILJEVI I PRIORITETI JAVNOG POZIVA
 
Prioritet ovog Javnog poziva je jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzetnika i poticanje njihovog rasta i razvoja.
 
Cilj ovog Javnog poziva je stavljanje u funkciju poslovnih prostora u državnom vlasništvu i vlasništvu jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave.
 
3. IZNOS SREDSTAVA
 
Davatelj potpore je Ministarstvo poduzetništva i obrta.
 
U proračunu Ministarstva na proračunskoj aktivnosti A817060 planirano je ukupno 4.437.500,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Javnog poziva.
 
4. KORISNICI KOJIMA JE JAVNI POZIV NAMIJENJEN
 
Ovaj Javni poziv namijenjen je mikro i malim poduzetnicima sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine.

Opširnije...

Uzmite poticaje za uređenje vašeg poslovnog prostora ako je u vlasništvu države ili JLS

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je u okviru Poduzetničkog impulsa 2015. Javni poziv "Revitalizacija poslovnih prostora", za kojeg se prijave primaju od 21.5 - 23.6. ove godine.

Prioritet ovog Javnog poziva je jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzetnika i poticanje njihovog rasta i razvoja.

Cilj Poziva je stavljanje u funkciju poslovnih prostora u državnom vlasništvu i vlasništvu jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave (JLS).

U proračunu Ministarstva za ovu namjenu u prvom krugu planirano je ukupno 2.812.500 kuna, a intenzitet potpore može iznositi do 100 posto od ukupno prihvatljivih troškova iskazanih u tablici proračuna projektnog prijedloga.

Ovaj Javni poziv namijenjen je mikro i malim poduzetnicima sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine.

Prihvatljive projektne aktivnosti su:

-          uređenje i opremanje poslovnog prostora u dugoročnom najmu,

-          prilagodba, prenamjena i proširenje poslovnog prostora i

-          prilagodba poslovnog prostora za osobe s invaliditetom.

 Prihvatljivi troškovi su:

-          svi troškovi uređenja i opremanja poslovnog prostora,

-          svi troškovi prilagodbe, prenamjene i proširenja poslovnog prostora i

-          troškovi vezani uz prilagodbu poslovnog prostora za osobe s invaliditetom.

Sve informacije, uključujući i Javni poziv dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta http://www.minpo.hr/default.aspx?id=4203

Izvor: Hok

Najave natječaja za poduzetnike

Do kraja ove godine otvorit će se četiri programa potpora za bespovratna EU sredstva ukupne vrijednosti 273 mil. EUR. Prvi od njih odnosi na potpore za proizvodnju i turizam. Aktivnosti za koje se mogu dobiti sredstva uključuju ulaganja u kvalitetu smještajnih kapaciteta, proizvodne pogone, opremu, edukaciju, sajmove kao i povezane usluge poslovnog savjetovanja.

U drugom programu, koji će također biti raspisan ove godine, poduzetnici mogu ostvariti bespovratna sredstva kako bi ispunili standarde i certificirali proizvode u svrhu povećanja konkurentnosti i pristupa međunarodnim tržištima.

| Otvoreni natječaji (09.04.2015.)

Treći javni poziv biti će usmjeren na podršku stvaranju napredne poslovne infrastrukture i povezanih naprednih poslovnih usluga koje se nude poduzetnicima, kao i poboljšanje kvalitete takvih infrastruktura i usluga, dok je četvrti poziv namijenjen primjeni informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa.

Za prva dva Javna poziva provedena su i e-savjetovanja o čemu više možete saznati OVDJE.

Sve informacije o budućim natječajima iz EU fondova uskoro će se moći pronaći naći na web stranicama Ministarstva i na stranici www.strukturnifondovi.hr

Izvor: minpo.hr

Obrazovanje

image

Obrazovanje

 

Opširnije

 

Društvene mreže

joomla vector social icons

Korisni linkovi

image

Korisni linkovi

 

Opširnije

Obrtnički registar

image

Obrtnički registar

 

Opširnije

Prijavite se na Newsletter

Ime:
Email:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore